Anasayfa Hakkımızda Referanslar Belgelerimiz Hizmet Alanlarımız İlaçlama Yöntemleri Böcekler İletişim
Hasereler
Çıyanlar akrep böceği sivrisinek ilaçlaması oryantal hamam böceği ile mücadele Hamam böceği hakkında bilgi kırkayak böcekleri arılar tahta kurusu ilaçlama servisleri sivrisinek ilaçlama tırtıl ilaçlaması bitten kurtulmak yaban arısı ilaçlama Tarla faresi ilacı tatarcık ilaçlama İstanbul yusufçuk böceği ilaçlama ağaç kurdu ilaçlama firmaları Pirelerden kurtulmak Hamam böceği ilaçlama servisleri yaban arısı ilaçlama firmaları Hamam böcekleri
Müşteri Yorumları
tsetse-iso
iso9001

Kene İlaçlama

Kene İlaçlama Kene, kan emerek beslendiği için hemen tüm yabani ve evcil hayvanların (inek, koyun, köpek, kemiriciler, yerde beslenen kuşlar vb.) üzerinde bulunabilir ve bu hayvanlardan insana geçebilir.Kene ayrıca, çalılık ve yeşil, yüksek otlu alanlarda bulunur.Kene beslenmek için doğrudan insanlara da geçip ısırabilir. Bu nedenle daha çok kırsal bölgelerde ve hayvancılıkla uğraşan kişilerde kene saldırısı görülmekle birlikte kentsel alanlardaki uygun ortamlarda da kene vakaları olabilir.Virüs bulaşmış keneler, kan emişini tamamladıktan sonra ayrılırken bir sıvı salgılarlar.Kene virüsü genellikle bu sıvı ile bulaştırır.Kene kanını emdiği ve virüsü bulaştırdığı tüm canlıları hasta eder.Fakat hastalık genellikle hayvanlarda hafif ve bulgusuz seyreder. Bu nedenle daha az görülmekle birlikte hasta hayvanların salgıları ve kanları aracılığıyla da hastalık bulaşabilir. Kene özellikle vücudun diz,kulak arkası,koltukaltı, ve kasık bölgesi gibi nemli bölgeleri çok sever.Dünyayı kasıp kavuran kuş gribi paniğinin ardından başlayan kene kabusu; ölenlerin sayısının her geçen gün artmasıyla büyüyor.Uzmanlarımız Sizin için Kırım Kongo Hastalığını Kene , ve Çözümleri konusunda araştırmalar yaptılar:

SAĞLIĞIMIZA ZARARLARI

Keneler
sadece ölümlere sebep olan Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığı yapmıyor. Keneler KKKA, Rock dağları benekli ateşi,Lyme hastalığı,Erlikiyoz,Tavşan ateşi,Babesiyoz,Kolorado kene ateşi,Dönek ateşi,Kayalık dağlar benekli ateşi gibi hastalıkları taşır ve bulaştırırlar.

MÜCADELE YÖNTEMLERİ

Kene
ısırma sonrası tedavisi çok zor olan bilindik ama yanlış yöntemlerle ölümle sonuçlanan hastalıklar doğurur. Bu hastalıkların asıl sonucu Kene ısırıklarını kendi başımıza amatörce tedaviye çalışmamızdır. Kene ilaçlaması profesyonellik gerektirir, kullanılan ilaçlara özen gösterilmelidir ki olumsuz sonuçlarla karşılaşılmasın. Kene ilaçlama yöntemleri çeşitlidir fakat her ilaçlama sorunu çözmeyeceği gibi kullanılan ürünler keneleri yok edici diğer canlıları imha edebilir. Kenelerin önceden tespiti ve imhası için uygun ilaç ve doz kullanmak profesyonel ellerce ilaçlama son derece mühimdir. Kullanılan kimyasalların Kene için olduğuna dikkat edilmelidir. Firmamız Uysal ilaçlama sizlerden aldığı destek ve güvenle bu alanda her daim yanınızdadır. Kene İlaçlama hizmetinde 7/24 sizlerleyiz.

1-) Kene Nedir?

Keneler
, yabani yada evcil hayvanların üzerindeki doğal parazitlerdir. Keneler oval şekilli, bej-kahverengi renkli, küçük, 6-8 bacaklı uçamayan ve sıçrayamayan hayvanlardır.

2-) Kene Ne Zaman Çıkar?

Keneler
en çok mayıs ve kasım aylarında ortaya çıkarlar.

3-) Kene Nasıl Ürer?

Kene
diğer haşereler gibi yumurta yöntemi ile ürerler. Keneler yumurtalarını yaşadığı ortama bağlı olarak değişik yerlere bırakırlar.

4-) Kene Nasıl Çoğalır?

Keneler
yumurta yöntemiyle çoğalırlar.

5-) Kene Nasıl Anlaşılır?

Kene
küçük oval şekildedir. 6-8 bacaklı olup diğer haşereler gibi uçamaz ve sıçrayamaz. Hayvan ve insanların kanlarını emerek beslenirler, bu şekilde hastalıkları insanlara bulaştırırlar.

6-) Kene Nerede Yaşar?

Keneler
otlaklarda, çalılıklarda, ve yeşil alanlarda yaşar.

7-) Kene Nasıl Beslenir?

Yapıştığı canlının cildine yerleşerek kanı ile beslenir . Bu esnada insana hastalığı bulaştırabilir. Ciltte ertesi gün hafif kızarıklık başlar. Kenenin kan emmeye devam etmesi ile kene şişerek büyür.

8-)Hangi Tür Keneler Öldürücüdür?

Kırım Kongo
Ateşi insanlara başlıca vektör olan Hyalomma cinsi kenelerle bulaşır. Günümüzde yaklaşık 850 tür kene vardır ve bunların 30 kadarı hastalığın bulaşmasında rol oynar. Marginatum ile anatolicum alt türleri türkiyede yaşamaktadır ve öldürücü tehlikesi vardır.

9-) Kimler Risk Altındadır?

* Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar
* Veterinerler
* Kasaplar
* Sağlık Personeli
* Yeşil alanlarda tedbirsiz kamp ve piknik yapanlar ve bu alanlarda çalışanlar
* Bahçeli Konutlarda oturanlar.

10-) Keneler Hangi Mevsim Daha Tehlikelidir?

KKHA
mevsimsel özelliğe sahiptir. Yurdumuzda Mayıs – Kasım aylarında görülmektedir. Özellikle bu dönemlerde önerilen tedbirleri dikkate almak hastalığın kontrolünü sağlayacaktır.

11-) Kene Isırığının Belirtileri Nelerdir?

Kene ısırmasından
1-9 gün sonra veya virüs taşıyan kan temasından 4-13 gün sonra ani başlayan ateş, baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk, eklem ve kas ağrısı, bulantı, kusma, ishal; başlangıç bulgularıdır. Bunları boğaz ağrısı , sarılık , ışığa karşı aşırı hassasiyet, duygu-durum değişiklikleri izleyebilir. Hastalığın ilerlemesiyle deri altına kanama, burun ve diş eti kanamaları, kanlı balgam, idrarda kanama, iç organlarda kanama görülebilir.

12-) Kene Isırığı Nasıl Anlaşılır?

Kene ısırığı
hastalarda görülen şikâyet ve bulgular üzerine şu şekildedir; ateş, kırgınlık, baş ağrısı, halsizlik, kollarda, bacaklarda ve sırtta şiddetli ağrı ve iştahsızlıktır. Bazen kusma, karın ağrısı veya ishal olabilir.

13-) Kene Öldürücü Mü?

Hafif ve orta derecede klinik seyir gösterenler yaklaşık 9-10 günde iyileşir. İyileşen olgularda hasar kalmaz. Ağır ve ileri derecede ise klinik bulguların ikinci haftasında ortalama %30 ölüm görülür 2005 yılı sonu resmi kayıtlara göre Türkiye’de bildirilen 445 vakadan 21’i kaybedilmiştir.

14-) Kene Görülen Ortamdan Nasıl Uzaklaştırılmalıdır?

Mümkün olduğunca bu kenelerin bulunduğu alanlardan kaçınılmak gerekir. Keneleri ortamdan uzaklaştırmak söz konusu olmayacağı gibi çok zordur. Hepsinin öldürülme gerekir bunu da ancak bizim gibi yasal ve profesyonel ilaçlama firmaları yapar. Bizi arayın sizlere garantili kene ilaçlama hizmeti sunalım.

Etiketler:Kene, Kene ilacı, Kene ilaçları, Kene ilaçlama, Kene ilaçlaması, Keneden kurtulma yolları, Keneler, Kene ısırığı, Kene nasıl yok edilir, Keneyi yok etmek, Kene ısırması, Kene ısırığı belirtileri, Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı, Kırım Kongo hastalığı, Kene ilaçlama İstanbul, Kene haşeresi, kene nedir, Kene hangi mevsim olur, kene ile mücadele etme, Kene ilaçlama şirketleri



syngenta sorex pestwest maxforce icon bayer klerat basf goliathgel
Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz içerik alınması ve kopyalanması yasaktır. Copyright Uysal GROUP